РЕКОМЕНДАЦИИ ПО ВЫБОРУ КАТУШКИ ДЛЯ РЫБАЛКИ

РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ВИБОРУ КОТУШКИ ДЛЯ РИБОЛОВЛІ:

Рекомендації з вибору котушки для риболовлі

1. Число підшипників рибальського котушки може коливатися від нуля до 12-15 штук . Підшипники необхідні для більш стійкою і плавної роботи механізмів. Чим більше число підшипників, тим більше довго котушка прослужить. Але, як відомо, краще всього вибирати золоту середину. Котушки без підшипників швидко виходять з ладу і працюють плутано. До того ж бесподшіпніковие котушки, як правило, мають неякісні деталі. Велике число підшипників, на мою думку, зайве. Кожен підшипник - це зайва вага і зайві гроші. Оптимально слід вибирати котушку з 3-6 підшипниками. Це досить якісні вироби з рівним плавним ходом, вони досить надійні (2-4 роки інтенсивного використання).



2. Передаточне число в котушці для риболовлі коливається від 1:3,2 до 1:6,2.Котушки з меншим передаточним числом використовуються для лову спінінгом, коли рух приманки має бути повільним і плавним (щука, сом). Більш швидкісні котушки в цих умовах не дадуть Вам провести приманку плавно, рівно на повільному ходу. Швидкісні котушки застосовуються для поплавочной вудки (швидка підмотка при порожній поклевке).

3. Системи котушок для риболовлі LongCast, GyperCast, MatchSpool - система, що дозволяє здійснювати наддалекі занедбаність і використовувати тонку лісі без потовщення шпулі. Являє собою подовжену шпулю бочкообразной форми. Чим шпуля більш довга, тим менше витків леси на ній буде, отже, менше її опір зісковзуванню з шпулі. Бочкообразность дозволяє не використовувати додатковий бандаж на шпулю для тонкої волосіні.

4. Нові технології котушок для риболовлі AVS (DAM), dyna balance (Shimano), Gyro Spin (Daiwa) - противібраційний система. Необхідна для запобігання вібрації котушки при її обертанні. Являє собою здвоєну симетричну ручку (Shimano) або ручку з компенсатором (DAM), а також урівноважений лесоукладивателя (Daiwa).Ця система дуже практична, надає шанс одержати від риболовлі задоволення і коштує витрачених грошей.

5. Системи японського ринку котушок для риболовлі AvtoCast (Daiwa), speedcast - система напівавтоматичного заброса, що представляє собою важіль для відводу скоби лесоукладивателя і пластину або що-небудь інше для захоплення леси.Занедбаність за допомогою цієї системи проводиться таким чином: відтягаємо важіль взводу на себе, скоба лесоукладивателя відходить в сторону, пластина захоплює лісі, виробляємо заброс, утримуючи важіль, відпускаємо важіль в той же момент, коли ми зазвичай відпускаємо лісі, важіль встановлюється в середнє положення, пластина відпускає лісі і насадка летить в потрібну точку, закриваємо скобу лесоукладивателя, важіль встановлюється в початкове положення. Система ця мені не сподобалася. На швидкість заброса вона не впливає. З'являються додаткові виступаючі частини, за які може чіплятися лісу. Котушка стає важче. Не відчувається натяг леси в момент закидання, тому що лісі утримує не Ваш палець, а пластина.

6. Технології японського ринку котушок для риболовлі AntiTvist (Shimano), Twist Buster (Daiwa) - особлива форма ролика лесоукладивателя, яка зменшує закручування леси. Закручування передається на кінець леси, ще не намотаний на котушку, а на шпулю лягає лісу, закручена на 20-40% менше. Система коштує витрачених грошей.

7. Ергономічність котушок для риболовлі. Якщо на котушці написано "Ergonomic design" - це ще не означає, що Вам буде зручно нею ловити. Просто при покупці котушки прийдіть в магазин зі своїм спінінгом. Спробуйте, покрутіть, поклацати скобою. Гарна котушка відразу ляже Вам в руку.

8. Запасна шпуля в коплектация рибальських котушок. Річ необхідна, якщо у Вас 1-2 котушки. Різна риба - різний спосіб лову - різна лісу.

Видео на тему выбора катушек:

This entry was posted in , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply