Вибір спінінга і катушки

Рекомендации по выбору спиннинга и катушки рыбака:

Хочете придбати лайтовий спінінг і катушку до нього? Думаєте, який взяти?

Так що тут залежить від того, на які приманки ловити будете… мікро джиг- швидкий лад, вертушки- середній…


Salmo

Grey mammoth 0-10 / 270 cm і Salmo 0-10/240 см. На перший витягав судаків до 2 кг на легку! Другий- дуже тоненький, але до 1,5 кілограмової рибою справляється теж добре. Судака пасти пробиває без проблем, але з плетінкою! Про окуня мовчу, т.к відчуваються стусани “живцова” Окушко, причому віддаються в руку дуже добре!


Grey mammoth

Все просто… Спін краще американець, котушка- японець…

Якщо збираєтеся ловити на блешню та воблери 3-15 гр., То фірму пораджу St Croix спин і Shimano / Daiwa КАТВ G. Loomis і Shimano / Daiwa.

Насправді, дорогі снасті- це все понти і зайва трата грошей. Я ловив і дешевими і дорогими. Різниця є, але співвідношення ціна-якість- ні в яке порівняння. Головне- вміти ловити, знати звички риби, місця годівлі і т.д.


Ось, наприклад, nexave новіша модель + в ній вже використовуються підшипники стійкі до агресивного середовища. Про кількість підшипників не скажу, в інтернеті інформація є.
Що ловити хочеш, і на яку снасть? Якщо це спінінг, то я б взяв 2500, а якщо болонка, то тут якраз 1000.

Отже, без майстерності нікуди, але якщо мова йде про естетику риболовлі, то ловити вудкою Milo набагато приємніше, ніж Каскадом, а спінінгом від того ж Салма, краще, ніж на “виріб Ленінградського виробництва”

Є випадки, коли дорогий спінінг краще залишити вдома, а з собою взяти що-небудь простіше. На багатьох гірських і лісових річках Півночі або, наприклад, на деяких річках Валдая. Складний рельєф берегової, висока ймовірність падінь або купань в річці, сюди краще взяти що-небудь простіше, з більш нізкомодульним графітом, т.к. він тримає удари значно краще, ніж дорогий “дзвінкий” високомодульнік. Теж можна і про котушки сказати. А в місцях, де основне навантаження на снасті - це виведення риби та звільнення від зачепів. Туди, звісно, якщо дозволяють фінанси, краще взяти якісну снасть і насолоджуватися ловом на неї.

This entry was posted in , . Bookmark the permalink.

Leave a reply